Cum se face un stick USB bootabil cu Windows/Ubuntu

USB-Bootable-Version-of-Windows1

Vrei să instalezi Windows-ul sau alt sistem de operare de pe stick? Te-ai săturat să cauți dvd-ul cu kitul de instalare sau să-ți dea eroare din cauză că e prea zgâriat? Sau poate ți-ai cumpărat un laptop fără unitate optică? Atunci uite ce trebuie să faci pentru a crea un stick bootabil dintr-un ISO cu sistem de operare.

1. Ai nevoie de imaginea cu Windows-ul pe care vrei să-l instalezi. Aceasta are formatul de tipul „.iso”, iar dacă nu îl ai în calculator, atunci poți să îl descarci de pe site-ul microsoft.com

2. După ce ai salvat imaginea de tip .iso cu sistemul de operare, trebuie să descarci un mic progrămel numit  Windows 7 USB/DVD Download Tool. După cum îi spune și numele, acest tool te va ajuta să faci fie un stick bootabil, fie un DVD. Nu merge doar pentru Windows 7, ci și pentru alte versiuni de windows (XP/8/8.1) sau chiar pentru Ubuntu.

3. Acum e timpul să deschizi Windows 7 USB Download Tool și să alegi fișierul cu imaginea de windows (.iso) de pe calculatorul tău.

Cum fac un stick bootabil cu Windows?

4. La pasul următor alegi „USB device” (sau DVD dacă vrei să faci un dvd bootabil)

cum_fac_un_stick_bootabil_cu_windows_dupa_un_iso_2

5. Introduci în calculator stickul de pe care vrei să instalezi sistemul de operare (Atentie! Dacă ai fișiere pe stick pe care nu vrei să le pierzi, salvează-le întâi în altă parte). Apoi selectezi stickul USB din program. Dacă nu ți-l recunoaște, dă click pe refresh (cele 2 săgeți mici din imaginea următoare).

Cum fac un stick bootabil cu windows dupa un iso?

6. Dă click pe „Begin copying”. Va trebui să accepți ceea ce te întreabă programul în continuare (format/erase). Dacă încă nu ți-ai salvat datele existente de pe stickul USB, acum e momentul pentru că se vor șterge!

7. După ce a terminat programul de lucrat, setezi din BIOS „USB Device” din meniul „First Boot Device”.

Acum ești pregătit pentru a instala Windows-ul de pe stick! Succes!

Tag-uri:, , ,

2 gânduri despre „Cum se face un stick USB bootabil cu Windows/Ubuntu

  1. constantin adrian aprilie 15, 2016 la 12:23 pm Reply

    AS DORI SA MI SA STEARGA STIK USB

    Apreciază

    • Macovei Razvan aprilie 16, 2016 la 10:31 am Reply

      Daca doriti sa stergeti toate datele de pe stick, intrati in My Computer dupa ce ati introdus stickul in calculator si dati click dreapta pe el. Apoi selectati „Format”, dati Start si se va sterge automat tot ce este pe el.

      Apreciază

Lasă un comentariu