Generația Tom și Jerry poate reveni cu Boomerang

Fac parte din generația anilor ’90. O generație care se bucura la lucruri simple, care ieșea afară în spatele blocului și juca fotbal la o singură poartă la bara unde se băteau covoarele. O generație care nu avea acces la atâtea forme de divertisment câte sunt astăzi, iar aici mă refer în special la smartphone-uri, tablete si PC-uri de gaming care valorează cât 4 salarii ale părinților.

Totuși, nu eram complet lipsit de tehnologie. Dețineam pe vremea aceea un televizor color cu tub Grundig care mi se părea imens, cred că avea diagonala de vreo 70 cm (mare pentru standardele de pe atunci). Întrucât locuiam cu bunicii și părinții, acesta trebuia împărțit în mod egal la toți. Cei mari reușeau să se împace fiecare cu programul lui tv, dar când mi se punea mie pata că vreau să mă uit la televizor, nu aveau ce să facă decât să schimbe pe Cartoon Networks, altfel începeam eu simfoniile și nu le mai tihnea nimic. Mai din voie, mai din nevoie, i-am obișnuit pe ai mei să se uite la desene animate împreună cu mine. Îmi plăceau Looney Tunes, Tom-And-Jerry-LogoPantera Roz, Scooby-Doo (deși recunosc că uneori îmi era cam frică de personajele rele :D), dar nimic nu mă înveselea mai tare decât simpaticii Tom și Jerry. Mă amuzam teribil la pățaniile celor doi și nu îmi luam ochii de la televizor până nu se termina episodul cu eșuarea lui Tom de a prinde șoricelul. Nu știu de ce, dar aveam senzația că și alor mei le plăcea și parcă așteptarea lor de a se termina desenul pentru a putea schimba canalul era estompată. Ba chiar îi auzeam râzând la unele episoade, ceea ce mă făcea pe mine să râd și mai tare. Știți cum e: un film e mai amuzant când te uiți cu cineva decât atunci când te uiți singur.

Tom-and-Jerry

Îmi amintesc că în zilele de vacanță era ca o rutină pentru mine să stau dimineața la masa din sufragerie și să beau lapte cu cacao uitându-mă la desenele mele preferate. Cum pe atunci grila postului pentru copii era mai restrânsă, învățasem programul pe de rost și știam când să deschid televizorul pentru Tom și Jerry. De multe ori se așeza și bunicul pe fotoliu ca să petreacă puțin timp prețios cu mine întrucât rareori se întâmpla acest lucru. Aveam o energie și o vioiciune care mă ținea aproape toată ziua afară la joacă și nu prea reușea să mă vadă nimeni stând într-un loc, cuminte. Așa că ne uitam și ne amuzam împreună la desene. Desigur că profitam și eu de timpul petrecut cu bunicul și încercam să îmi potolesc firea curioasă de copil. „Șoriceii chiar pot să-și facă ușă în perete așa cum are Jerry? Pisicile chiar pot să fugă în două picioare ca și Tom? De ce au mustățile așa de mari?” sunt doar câteva din întrebările cu care îl bombardam pe bunicul. Bineînțeles că nu îl deranjau și îmi răspundea cu calm la fiecare. Fiind singur la părinți, mă bucuram că pot să îmi petrec timpul în acest fel cu cei din familie și că au răbdare cu mine. Pentru mine însemna mult.

În prezent nu știu câți părinți mai stau alături de copii să se uite la desene. Fie sunt prinși în secolul vitezei, fie vin de la serviciu obosiți, fie pur și simplu nu le plac animațiile din zilele de azi cu bătăi și tot felul de personaje ciudate cu fel de fel de super puteri ciudate. Ei bine, am vești bune pentru cei din ultima categorie! Postul de televiziune pentru copii, Boomerang, şi-a schimbat recent logoul și vor să mai facă o schimbare: vor să ofere cât mai multe seriale de desene animate pentru întreaga familie, nu numai pentru copii. Și da, în grila lor este și Tom & Jerry! De asemenea, puteți alege să vă uitați alături de cei dragi (de toate vârstele) și la:

Boomerang_tv_logo

– Inspector Gadget;
– Patrula Junglei în acțiune;
– Tom și Jerry;
– Scooby-Doo, unde ești tu?;
– Looney Tunes: „Micii poznași” şi Baby Looney Tunes;
– Garfield Show;
– Orășelul leneș;
– Pantera Roz și prietenii;
– Animaniacii;
– Krypto, câinele erou.

Așadar, generația Tom și Jerry poate reveni. Atât în rândul celor mici, cât și al celor mari. Canalul tv Boomerang oferă desene animate de calitate care pot fi vizionate împreună cu juniorii și numai. Sigur, eu aș recomanda animația mea preferată din toate timpurile, Tom & Jerry, dar e clar că sunt subiectiv în această privință. Important este ca juniorii să fie îndrumați către aceste desene care sunt mai „curate” și din care mai pot învăța câte ceva, în special dacă le vedeți alături de ei. Plus că și muzica din fundal e de calitate.

Iar pentru fanii incurabili Tom și Jerry (ca mine) am pregătit un articol special care sigur vă va plăcea: Lucruri interesante de știut despre Tom și Jerry

Acestea fiind spuse, intrați pe http://www.boomerang-tv.ro/ și salutați-i pe Spike, Tyke, Tom, Jerry și Butch!

tom and jerry cartoon characters

Reclame

Tag-uri:, ,

Un gând despre „Generația Tom și Jerry poate reveni cu Boomerang

  1. […] articol anterior vorbeam despre așa zisa generație Tom și Jerry și despre faptul că este un desen ideal de […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: